Sportsfotografi


Bevægelse, handling, dramatik og nogle stille øjeblikke er elementer som indgår i sport. Det kan jeg godt lide at fotografere. Nu er der mange forskellige sportsgrene og jeg har tidligere taget billeder af håndbold, fodbold og karate. Det gør jeg ikke mere, for jeg har fundet de to sportsgrene, som taler til mit sind og temperament. Og det er boksning og rugby. I denne artikel vil jeg koncentrere mig om rugby, som er en lille sportsgren i Danmark.

Rugby er en sport med underlige regler, hvis man sammenligner den med fodbold. Spillerne må og skal løbe med bolden i hænderne og hvis den ovale bold kastes fremad er der Offside. Det scores ikke mål men Tryes og der er straffespark over hele banen. Ideen i spillet er at erobre bolden fra modstanderen og så løbe den op og score et Try.

Det sker noget hele tiden på banen og som fotograf kan man gå op og ned af sidelinien for derved hele tiden være tæt på hvor bolden er. Det er lidt svært at gøre på et dansk station i Superligaen. Her står man stille og venter på at spillet kommer op til en. Sådan er det ikke i rugby, hvilket blandt andet skyldes at der ofte kun er 40 til 100 tilskuere til kampene. Rugby er en lille sport i Danmark.

Spillet ser ofte ret voldsomt ud, hvilket det ikke er, for det er en gentleman-sport. Her er en masse uskrevne regler for hvordan man opføre sig og reglerne bliver overholdt af spillerne. Der er ingen plads til folk som bare vil slås.

Der er mange situationer i spillet som er fotogene. Alt lige fra hidsige tacklinger til der hvor spillerne står stille og venter på indkast. Her kan man lave portrætter af spillerne, ved at bruge en 200-300 mm tele. Et godt valg af udstyr er en zoom fra 70-200 mm som er rimelig lysstærk. Spillet sker midt på dagen i det lys, som der nu er. Hvilket kan være alt fra blændende sol til tæt regnvejr. Rugby og regnvejr er en god kombination. Her kan man få nogle udtryksfulde stemningsbilleder. Samt mudder i hovedet på spillerne.

Mine billeder har i flere år ligget på Internettet, via Aarhus Rugby Klubs hjemmeside. Lige nu er hjemmesiden ved at blive nydesignet, så mine billeder kan først ses på et senere tidspunkt.

Der er klubber i hele Danmark, besøg klubben der er tæt på dig og få en god og anderledes sportsoplevelse.

Bo Sørensen